Specialitățile noastre

Echipa noastră de medici și asistenți dispun de o vastă experiență medicală

O.R.L.

Otorinolaringologie, sau prescurtat ORL, este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare, sinusurilor. În România otorinolaringologia a început sa se contureze ca specialitate după anul 1880, desprinzându-se din medicina interna si chirurgia generala – cele doua specialități medicale fundamentale în epoca. Pana la sfârșitul secolului XIX-lea bolile nasului, gatului si urechilor au fost tratate fie de către interniști, fie de către chirurgi. Odată cu descoperirea unor noi metode de examinare, după cea de a doua jumătate a secolului XIX, otorinolaringologia (ORL) a fost recunoscuta ca specialitate în Europa Vestică.

Silviu ROTARU

Medic Primar O.R.L.

Gabriel LOSTUN

Medic Primar O.R.L.

Doctor în Științe Medicale

Cătălin ȘTEFAN

Medic Primar O.R.L.

Dermatologie

Dermatologia este specialitatea medicală care se ocupă de boli și afecțiuni care afectează pielea, părul, scalpul și unghiile. O mare parte a dermatologiei se concentrează însă pe problemele și tratamentele pielii. Acest lucru se datorează faptului că pielea, fiind cel mai extins organ al corpului, este predispusă la o gamă mai largă de afecțiuni și boli. Oamenii de toate vârstele, de la nou-născuți până la vârstnici, sunt susceptibili la diferite tipuri de probleme ale pielii, acute sau cronice, mai rare sau mai comune.

Loredana PATRICHE

Medic Primar

Chirurgie plastică

Prin definitie, chirurgia plastica semnifica orice procedura care presupune reconstructia sau modificarea aspectului sau formei unei parti a corpului. Termenul provine din limba greaca – “plastikos”, ce semnifica modelarea sau schimbarea formei, marcand esenta acestei specialitati chirurgicale : sculptura, modelarea, reconstructia. In general tehnicile chirurgicale utilizate pot fi grupate in doua mari categorii dupa scopul urmarit : operatii estetice operatii reconstructive

Sebastian TINU

Medic Specialist

Alergologie și Imunologie

Alergologia este o specialitate medicala desprinsa din cadrul imunologiei clinice, care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor alergice. Metodele specifice de diagnostic utilizate in alergologie sunt : testele cutanate (de tipul "prick test") si determinarea IgE seric total sau specific. Bolile alergice tipice sunt : rinita alergica, conjunctivita alergica, eczema, dermatita de contact, astmul bronsic, alergia alimentara, alergia medicamentoasa, alergia produsa de intepaturi de insecte si anafilaxia. Imunologia este domeniul stiintei biomedicale, care studiaza imunitatea organismului. Imunologia clinica studiaza structura si functiile sistemului imun, elaboreaza metode de utilizare a cunostintelor imunologice in diagnosticul, tratamentul si profilaxia maladiilor infectioase si bolilor, cauzate de defecte sau reactivitate crescuta a sistemului imun.

Viorela MĂRGĂRIT

Medic Specialist

Îngrijiri paliative

Ingrijirea paliativa presupune o ameliorare a oricaror simptome care ar putea provoca incomoditati pacientului. Asadar, acest tip de ingrijire atenueaza durerea, dificultatile de respiratie, tusea, greata, constipatiile, balonarile, diareele. Este orientata spre imbunatatirea igienei, inclusiv a celei orale. Are drept scop ameliorarea problemelor de nutritie, cum ar fi anorexia, cachexia, a oboselii si, desigur, ameliorarea starii psihice.

Lucian MARCOCI

ASISTENT MEDICAL GENERALIST LICENTIAT

ASISTENT MEDICAL GENERALIST LICENTIAT

Alexandra MARCOCI

ASISTENT MEDICAL GENERALIST LICENTIAT

SPECIALIST IN MANAGEMENTUL STRATEGIILOR INGRIJIRILOR PALIATIVE

ro_RORomanian