Rinita reprezinta inflamatia mucoasei nazale. Rinitele pot fi acute sau cronice, hipertrofice sau atrofice, infectioase- virale, bacteriene sau micotice, alergice sau noninfectioase- vasomotorie, hormonala sau medicamentosa ( prin folosirea cronica a spray-urilor nazale ce contine substante vasoconstrictoare).
Rinitele se manifesta prin senzatia de nas infundat, poate fi unilaterala sau bilaterala( cand pacientul simte o nara infundata sau tot nasul) si prin rinoree anterioara sau posterioara ( secretii nazale pe care le suflam sau care se scurg in gat).
Tratamentul rinitei poate fi medicamentos sau chirurgical. Tratamentul medicamentos implica spray uri nazale cu substante vasoconstrictoare dar nu mai mult de 4-5 zile, spray uri cu substante antiinflamatoare cortizonice pe o perioada mai lunga de timp), si pastila antihistaminica in cazul rinitelor alergice.
Tratamentul chirurgical se poate efectua in anestezie locala, turbinotomia cu radiofrecventa, in cabinetul de ORL, sau in anestezie generala, daca exista patologii associate precum deviatie de sept nazal, polipoza nazala sau sinuzite.
Pentru stabilirea unui diagnostic si a unei conduite terapeutice corespunzatoare, va sfatuim sa ne contactati in vederea efectuarii unui consult de specialitate.